Followers

Tuesday, July 8, 2014

SEMIYA PAYASAM/VERMICELLI KHEER



Here is a delectable kheer/payasam which is so simple to prepare...





INGREDIENTS


  • VERMICELLI/SEMIYA-1 CUP
  • MILK - 1 LITER
  • SUGAR-1 1/2 CUPS
  • POWDERED ELAICHI-1/2 TEASPOON
  • GHEE-2 TABLESPOONS
  • CASHEW NUTS-1 TEASPOON
  • RAISINS-1  TEASPOON

METHOD

  • Boil milk well,stirring continuously and reduce it to 80% of it's original content.
  • Heat a little ghee in a pan and roast the semiya lightly taking care not to brown it.
  • Add a teaspoon of sugar to it and toss lightly.
  • Add a cup of water and cook the semiya till done.Cool slightly.
  • Add the boiled and reduced milk and sugar to the cooked semiya/vermicelli. Boil for 5 minutes over low heat. 
  • Add the powdered elaichi.
  • Fry the cashew nuts and raisins in ghee . Drain.
  • Add them to the payasam.
  • Serve hot or chilled.

15 comments:

  1. ஆஹா, மிகவும் அருமையான தித்திப்பான திகட்டாத சேமியா பாயஸம் ஜோராக உள்ளது.

    இப்போது தான் தங்களின் போன பதிவினைப்பார்த்துவிட்டு, அடைமாவில் குணுக்கு போடச்சொல்லி கேட்டு வாங்கிச் சாப்பிட்டு மகிழ்ந்தேன்.

    இப்போ மணி இரவு 10.40 ஆச்சு. இனிமேல் சேமியா பாயஸம் கேட்டால் “உங்களுக்கு என்ன மஸக்கையா” ? திடீர் திடீர்ன்னு ஏதாவது கேட்கிறேளே ! என்பாள் என் தர்மபத்தினி.

    அதனால் படத்தில் மட்டும் பார்த்து ரஸித்துக்கொள்கிறேன். பகிர்வுக்கு நன்றிகள். ;

    ReplyDelete
    Replies
    1. //இப்போ மணி இரவு 10.40 ஆச்சு. இனிமேல் சேமியா பாயஸம் கேட்டால் “உங்களுக்கு என்ன மஸக்கையா” ? திடீர் திடீர்ன்னு ஏதாவது கேட்கிறேளே ! என்பாள் என் தர்மபத்தினி.//

      Lol!!!!!!!!!!
      Thank you,Sir.

      Kunukku is a nice dish!

      Delete
  2. படத்தினைப் பார்த்தாலே சுவைக்கத் தூண்டுகிறது
    நன்றி சகோதரியாரே

    ReplyDelete
  3. Nice and simple dessert .. my favourite.

    ReplyDelete
  4. my favourite dessert...its looks yummy and delicious..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Welcome to my blog,Rani. Thanx for your comments:)

      Delete
  5. lovely blog...yet another blog for me to follow regularly

    ReplyDelete
  6. Simple and heavenly dessert. ...yum yum. ...

    ReplyDelete