Here is an usual snack with an unusual twist....
Your regular paruppu vadai made healthier and tastier with oats...
INGREDIENTS
- CHANNA DHAL -1 CUP
- OATS- 1 CUP
- GARLIC - FEW PODS
- CHOPPED ONIONS-1 CUP
- RED CHILLIES- 8 - 10
- SALT TO TASTE
- OIL FOR FRYING
- CURRY LEAVES-FEW
METHOD
- Soak the channa dhal for 30 minutes .
- Soak the oats for 10 minutes.
- Drain.
- Grind the dhal and oats to a coarse paste along with the red chillies .
- Add chopped garlic,onions,salt and curry leaves.
- Pat into 2 inch discs about half a centimeter thick and fry in hot oil till golden brown.
- Make sure the oil is not smoking hot and the vadais are cooked on both the sides.
- Drain.
- Serve hot with chutney.
- For a change you can add some grated coconut to the ground batter.
மஸால் வடை எனக்கு மிகவும் பிடிக்கும். ஓட்ஸ் கஞ்சி குடிப்பதாக சிலர் சொல்லிக் கேள்விப்பட்டதோடு சரி. நான் இதுவரை சாப்பிட்டது இல்லை. ஓட்ஸ் லேயே மஸால் வடையா ? சூப்பர். பகிர்வுக்கு நன்றிகள்.
ReplyDeleteமஸால் வடைகளைப் படத்தில் பார்க்கவே பசி எடுக்கிறது. ;)
Thank you,Sir.
DeleteOats can be used in almost any of our traditional dishes.Ofcourse,the taste may differ slightly.But vadai tastes the same.