Followers

Sunday, August 17, 2014

COCONUT THUVAYAL/THENGAI THUVAYAL/THENGAI THOGAYAL





Here is a simple and tasty ethnic dish from

 the traditional South Indian  kitchen....

The tasty "coconut thuvayal"  generally called" thengai thogayal"...

It is easy to prepare and needs very few ingredients

that  are always readily available in any kitchen every day...

Usually it is prepared as a quick fix meal especially when there

 is no stock of  vegetables or you are pressed for time.




INGREDIENTS


  • COCONUT GRATINGS-2 CUPS
  • DRY RED CHILLIES -6-8
  • TAMARIND-1 cm. DIAMETER BALL
  • URAD DHAL-2 TABLESPOONS
  • OIL-2 TEASPOON
  • SALT TO TASTE

METHOD

  • Heat the oil and fry the red chillies and urad dhal lightly.
  • Add the fried mixture,cleaned tamarind ,salt to taste and coconut gratings in a mixie jar.
  • Grind to a coarse paste with little water.  
  • This thuvayal can me eaten as a side dish or can be mixed with hot rice and eaten with a fried /roasted appallam/papad.

Do visit my Facebook page   "DELICIOUSSS" and like ....

2 comments:

  1. தேங்காய்த் தொகையல் எனக்கு மிகவும் பிடித்த ஐட்டம். காரசாரமாக உள்ள அதனைக் கண்ணால் பார்த்தாலே போதும் நாக்கில் நீர் சுரக்க வைக்கும்.

    சுடச்சுட சாதமும் + நல்ல எண்ணெயும் + சுட்ட அல்லது பொரித்த அப்பளமும் + வடாமும் இருந்தால் இன்னும் ஜோராக இருக்கும். பகிர்வுக்கு நன்றிகள்.

    ReplyDelete