Here is a traditional dessert-
An ethnic dish made in South Indian homes ...
(mainly Tamil Brahmin homes)
Usually ,this one is not available off the counter
in sweet shops and restaurants...
It is a very healthy dish which has the goodness
of jaggery and sesame seeds...
In the days of yore this dish
called for a lot of physical effort
like rubbing, pounding etc...
but now,we can prepare them effortlessly...
INGREDIENTS
SESAME SEEDS( DESKINNED) - 2 CUPS
(You can get deskinned ones off the shelf)
JAGGERY (POWDERED)-1 1/2 CUPS
METHOD
- Powder jaggery in a mixer.
- Roast the sesame seeds/ellu/til in a hot pan till they splutter.
- Now powder the sesame seeds in a mixer.
- Mix the powders well.
- Now, shape 1 inch sized balls/laddoos /urundais with the mixture.
- You need not add any ghee/oil etc because sesame seeds themselves have oil in them and this binds the laddoos.
பயத்தம் லாட்டு உருண்டை அழகோ அழகு. ருசியோ ருசி. நெய் மணம் கமழ்கிறது. நாக்கில் ஜலம்.;)
ReplyDeleteபகிர்வுக்கு நன்றிகள்.
Thank you,Sir.But it is not payathamladdoo...it is made with ellu and vellam!
ReplyDelete//Usha Srikumar said...
ReplyDeleteThank you,Sir.But it is not payathamladdoo...it is made with ellu and vellam!//
ஆஹா, அப்படியா !
இங்கு அடிக்கடி மின் தடை + போட்டி வேலைகளால் எனக்கு நேரமின்மை முதலியவற்றால் தங்கள் பதிவினை சரியாக நான் படிக்கவில்லை.
படத்தை மட்டும் பார்த்துவிட்டு, பயத்தமாவு லாட்டு உருண்டையோ என நினைத்து கமெண்ட் எழுதி அவசரமாக அனுப்பி விட்டேன். Sorry.
அன்புடன் கோபு
Adhanaal enna ,Sir...No Problem :)
ReplyDelete