Followers

Friday, July 6, 2012

SWEET POTATO CURRY





 Sweet potato (Sakkarai vallikizhangu) may not be as popular as the potato, but it more nutritious and has a low glycemic index too-hence a much healthier option!

INGREDIENTS
Sweet potatoes -1/2 kg
Turmeric powder -1/4 teaspoon
Chilli powder -1 teaspoon
Mustard seeds-1/4 teaspoon
Oil for frying
Salt to taste

METHOD
1. Peel and cube the sweet potatoes.
2. Heat 2 tablespoons of oil in a kadai.
3. Splutter the mustard seeds.
4. Add the cubed sweet potatoes, sauté well.
5. Add the powders and salt to taste.
6. Keep on stir frying , adding more oil as needed.
7. When the sweet potatoes are browned and soft, remove from heat.
8.Serve hot with rice ,sambar, rasam etc.or with chappatis.





10 comments:

  1. Very Tasty Process.

    Thanks for sharing ! ;)


    [இந்த சர்க்கரைவள்ளிக் கிழங்குகளை நன்றாகக் கழுவி விட்டு, சிறுசிறு துண்டுகளாக நறுக்கி குக்கரில் வேக வைத்துவிட்டு, பிறகு நல்ல தித்திப்பான வெல்லப் பாகில் போட்டு, ஏலக்காய் பொடியையும் தூவிவிட்டு, அதிகம் நீர் கோத்துக்கொள்ளாமல் எடுத்து, ஒரு பெரிய பாத்திரத்தில் சூடாகப்போட்டு, அதில் ஒரு ஸ்பூனையும் போட்டுக்கொண்டு, பால்கனியில் அமர்ந்து கொண்டு, கிருஷ்ணா ராமா கோவிந்தா அல்லது சிவ சிவா என்று சொல்லிக்கொண்டே ஒவ்வொரு ஸ்பூனாக வாயில் போட்டு ருசித்தால் .... அடடா அருமையாக இருக்குமே!

    தித்திப்பான ருசியுள்ள கிழங்கில் காரசாரங்களை ஏற்றினால் அது என்னவோ எனக்கு ருசிப்படாது மேடம்.

    நீங்கள் சொல்வதுபோல உருளைக்கிழங்கு மொடிமாஸ் செய்தால் ஜோராக குழம்புமா உப்புமா போல சுவையாக இருக்கும். அதையும் அப்படியே சாப்பிட்டு விடலாம். வயிறு கம்முனு இருக்கும்.]

    vgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx for your comments,Sir...
      This is a hot curry with a mild sweetish tang...
      Sakkaraivallikizhangu in vellapaagu is a good one too!

      Delete
  2. Hi Usha ,

    very nice recipe as VGK Sir said:)))))

    Looks AAAwesome !!!

    Keep on Usha...

    ReplyDelete
  3. I love sweet potato, but never cooked like this! Should try this soon!

    ReplyDelete
  4. actually i dont like sweet potatoes..but your display of this dish tempts me to try soon..so next time i will make this for sure..thanks for sharing..

    ReplyDelete
    Replies
    1. I can understand,Leela...
      It is not the favorite of many:(
      But this dish is great.Do try...

      Delete