Followers

Friday, February 14, 2014

KAJU KATHLI


Here is a delicious , melt in the mouth  sweet

 made with cashew nuts and sugar...





INGREDIENTS


  • CASHEW NUTS - 2 CUPS
  • SUGAR -1 1/4 TEASPOON
  • CORNFLOUR -2 TEASPOON
  • GHEE- 2 TEASPOONS
  • LIQUID GLUCOSE -1/2 TEASPOON





METHOD


  1. Powder the cashew nuts in a dry mixer .
  2. Heat 1/2 cup water in a heavy bottomed pan. Add the sugar  and make a sugar syrup of soft ball consistency.
  3. Now add the cashew powder and liquid glucose and cook over medium heat till it leaves the sides of the vessel.
  4. Add the ghee.and cook ,stirring continuously till the mixture is a soft lump.
  5. Remove from heat.
  6. Place it on a marble slab dusted with cornflour and knead well till it forms a smooth dough like mass.
  7. Roll out to a 1/2 cm thick  layer with a rolling pin.
  8. Draw uniform lines with a sharp knife and make diamond shaped pieces.
  9. Loosen the pieces when slightly set.Store in airtight containers.
  10. Keeps fresh for a week.

3 comments:

  1. ஆஹா, முழுவதும் முந்திரியில் செய்ததா?

    சூப்பரோ சூப்பர் ! ;)))))

    நான் என் மேலிடத்திடம், புழுங்கல் அரிசி + துவரம்பருப்பு + கடலைப்பருப்புக்கு பதிலாக, ஒரு நாள் முந்திரிப்பருப்பு மட்டுமே ஊற வைத்து ’அடை’ தட்டிப்பாரேன் என்றேன்.

    இருப்பினும் அது நாம் எப்போதும் செய்து சாப்பிடும் காரசார அடைபோல ருசியாக இல்லை.

    ஆனால் தாங்கள் இதில் சொல்லியிருக்கும் முந்திரி ஸ்வீட் தித்திப்பாக மிருதுவாக ஜோராக வாயில் போட்டால் அப்படியே கரையக்கூடியதாக, மென்மையாக, மேன்மையாக மட்டுமே இருக்கும் என்பதில் சந்தேகமே இல்லை.

    படத்தில் பார்க்கவே ஜோராக நாக்கில் நீர் வரவழைப்பதாக உள்ளது.

    பாராட்டுக்கள். பகிர்வுக்கு நன்றிகள்.

    அன்புடன் கோபு

    ReplyDelete
  2. Thank you ,Sir.
    True ,plain ground cashews may not make crispy ,spicy adais...Maybe you should try something else with cashews:) or just fry them,and mix with salt and pepper ...that is always great!

    ReplyDelete
  3. லேஸாக நெய்யில் வறுத்து, உப்பு மிளகுத்தூள் கலந்த முந்திரி அடிக்கடி சாப்பிடுவது உண்டு.

    தேங்காய் சாதம் + தேங்காய் சேவைகளிலும் போடுவது உண்டு.

    எனக்கு மிகவும் பிடித்தமானது நெய்யில் வறுத்த முந்திரியை உப்பு + காரம் கலந்து தனியாகச் சாப்பிடுவது மட்டுமே.

    ;)))))

    ReplyDelete