Followers

Saturday, June 28, 2014

CORIANDER RICE /KOTHAMALI SAADAM




Want to prepare a tasty and healthy 

meal in a dish for your lunch box/lunch/dinner?

And you want to ready it effortlessly in a jiffy 

with easily available items?

Here is the ever popular and tasty Coriander Rice!!!


INGREDIENTS


  • CORIANDER LEAVES - 1 SMALL BUNCH
  • RAW RICE -1 CUP
  • ONION-1
  • GARLIC-5-8 CLOVES
  • GREEN CHILLIES- 2 
  • OIL-4 TEASPOONS
  • MUSTARD SEEDS-1/2 TEASPOON
  • URAD DHAL-1/2 TEASPOON
  • CHANNA DHAL -1/2 TEASPOON
  • DRY RED CHILLIES -2-3
  • SALT TO TASTE
  • LEMON JUICE -1 TABLE SPOON(optional)

METHOD


  • Wash,clean and soak the rice for 10 minutes.
  • In a mixer grind together the chillies,garlic ,onions and coriander leaves with 1 cup water to a fine paste.
  • Add this paste to the drained rice.
  • Add 2 cups of water and salt to taste.
  • Pressure cook for 4-5 whistles.
  • Heat oil in a pan.
  • Temper the mustard seeds,red chillies, urad and channa dhals.
  • Add the seasoning to the cooked rice.
  • Add the lemon juice to the rice and mix well.
  • Serve hot or later with raitha and chips.

2 comments:

  1. பித்தம் தணிக்கும் கொத்தமல்லி சாதம் பார்க்கவே படு ஜோரா இருக்குது. பாராட்டுக்கள். பகிர்வுக்கு நன்றிகள்.

    மேலே மிதக்கும் சிகப்பு வரட்டு மிளகாய் இரண்டும் பச்சைக்கலர் சாதப் படத்துக்கு எடுப்பா Match ஆக இருக்குது. ;)

    ReplyDelete